Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین بهاری، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شب قدر گفت: امام علی بن موسی الرضا (ع) می‌فرمایند «بالاترین لحظات یک سال روزی و ساعاتی است که رزق انسان، اجر انسان، خیرانسان و شرانسان مشخص می‌شود و به این ساعت‌ها و لحظه لیله القدر یا شب قدر می‌گویند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرآن داریم شب قدر شبی است که دفعتا قرآن بر قلب پیامبر (ص) نازل می‌شود. در‌های رحمت خداوند به طور عام بر روی انسان باز است. منادی سه بار از آسمان ندا می‌دهد، کسی هست که خدا او را نبخشیده باشد. به درگاه من و پیامبر (ص) می‌فرماید «بیچاره است بیچاره است بیچاره است کسی که در شب‌های قدر از رحمت خدا مایوس شود.»

وی افزود: در روایتی از امام حسن مجتبی (ع) آمده است «از شب بیست و یکم تا پایان ماه رمضان یعنی در ده روز پایانی ماه مبارک رمضان مادر ما حضرت زهرا (س) هر شب صورت ما را با آب می‌شست ما را بیدار نگه می‌داشت که ما از فیوضات شب‌های آخر دهه ماه رمضان بهره‌مند شویم» بعد می‌فرمایند «عزیزان مبادا در این شب‌ها که ماه مغفرت خداوند است، شما در خواب باشید» دو شب‌ از لیالی قدر در دهه سوم ماه مبارک رمضان دهه رحمت و مغفرت است. این ایام دوران اوج مغفرت و بخشش خداوند است و به همین دلیل انسان باید از این شب‌ها بهره‌مند شود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: از احتمالات شب‌های قدر شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان است. اما اینکه اهمیت کدامیک از این شب‌ها بیشتر است، مشخص نیست. اینکه در کدام شب قرآن نازل شده و ما برای شما ماه رمضان قرار دادیم در آن شب قدر قرار دادیم که در آن قرآن نازل شد. نگفتند که کدامیک از این سه شب است. بعضی‌ها حتی هرسه شب بیدارمی مانندرا احیا می‌گیرند. یک عرب از پیامبر اکرم (ص) سوال کرد من نمی‌توانم هر شب را در مسجد بگذرانم. چه کنم از فیوضات الهی بهره‌مند شوم. پیامبر (ص) فرمودند مانعی نیست. هرکجا که بودید شب بیست و سوم ماه رمضان را بیدار بمانید و از فیوضات الهی بی بهره نمانید. برای همین شب بیست و سوم را حتی شب لیلت الاعراب هم می‌گویند.

حجت الاسلام و المسلمین بهاری اظهار کرد: به شب نوزدهم شب وارثین می‌گوییم. شب بیست و یکم شب بندگان است که سرنوشت یک سال آینده را در آن می‌نویسند شب بیست و سوم شب امضاست که عرضه می‌شود و امضا می‌شود. در دنیا انسان می‌تواند حتی با تضرع و توجهی که به درگاه حق دارد، شر و مرگ را از خودش دور کند. یکی از جا‌هایی که می‌توان چنین دعا‌هایی را آورد شب‌های قدر است. اعمال دو حالت دارد اعمالی که برای دنیاست بهترین آن مذاکره الهی است، اما آنچه در جامعه جا افتاده و در روایات آمده است. باید در این شب‌ها انسان از خداوند طلب استغفار کند. این موضوع فقط مخصوص گناهکاران نیست.

وی بیان کرد: هر فردی حتی خود پیامبر (ص) هم می‌گفتند در شب قدر استغفار کنید. آنچه باید در شب قدر انجام دهیم ابتدا اعتراف به گناهانمان است. دوم بیان ضعف و زبونی خودمان و سوم طلب از خداوند است که دستمان را بگیرد. لذت حرف زدن با خداوند را در این شب بچشد؛ به همین دلیل آن کسی که اهل مناجات است در شب قدر به عالی‌ترین مراتب زندگی می‌تواند عروج کند و برسد. درباره اعمال این شب براساس مشترکات و مختصات اعمالی است از جمله آن‌ها می‌توان به خواندن آیات قرآن از برخی سوره‌های مشخص مثل انفال و سوره ملک که در قرآن مشخص شده و لعنت به قاتل حضرت امیرالمومنین (ع) صد مرتبه، خواندن صد رکعت نماز یا غالبا شش روز نماز قضا در مساجد اشاره کرد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در شب‌های قدر می‌توان دعا‌هایی از جمله دعای جوشن کبیر، دعای افتتاح و دعای مجیر را خواند. دعای سحر که هر سحر تلاوت می‌شود و احیا گرفتن برای اینکه دوباره احیا شویم. اینگونه نباشد که از فردای شب قدر وارد جامعه شویم بگوییم خداوند گناهان یک سال گذشته مان را بخشیده است پس دوباره کار‌های قبلی مان را انجام دهیم. باید عُجب عمل برای ما وجود داشته باشد. قرآن سرگرفتن و قسم دادن خداوند به چهارده معصومش در نهایت دعا کردن از دیگر اعمال شب‌های قدر است.

حجت الاسلام و المسلمین بهار گفت: ما اطاعت کننده نداریم، ولی عبادت کننده داریم. عبادت کننده جهنمی است، ولی اطاعت کننده دیگر جهنمی نیست باید توجه کنیم و مراقبت کنیم که از این مسئله بهره‌مند شویم و بهترین عمل در شب‌های قدر قرآن سرگرفتن است. اول قرآن را بین خومان و خداوند شاهد و ناظر قرار می‌دهیم. اوج رسیدن انسان به خداوند در اینجاست که از همه جا ببرد و به خدا بپیوندد. این مریضی که وجود دارد یک گرفتاری در دنیاست و دائم منتظر معجزه‌ای از خداوند است برای اینکه این کنار برود چه کار کند. شخصی نزد حضرت رسول الله آمد و گفت برایم دعا کنید حضرت فرمودند دعا نمی‌خواهد رحم کنید تا خداوند به شما رحم کند. در شب‌های قدر همدیگر را دعا کنیم. به جایی برسیم که دلسوزی و محبت رفتار عادی جامعه مان شود.

وی افزود: در جشون کبیر به فرازی به نام یا کریم الصحف می‌رسیم یعنی کسی که هم می‌بخشد هم فراموش می‌کند. یعنی لطفش به بنده به گونه‌ای است که هم بنده را می‌بخشد هم فراموش می‌کند که این بنده خطایی کرده و او را عفو گرده است این زیباترین اسم خداوند است. از صفات دیگر خداوند که در جوشن کبیر آمده است از جمله عفو و کریم بودنش بهره‌مند شویم. این جملات زیباترین جملات است می‌گوید خدایا تو حتی به کسانی که ترا نمی‌شناسند رحم می‌کنی. مبنای مناجات حتما اجتماع نیست. یکی از مسائل در مناجات این است که حرف‌های دلت را بزنی وقتی جمع می‌شوید ممکن است کسی در آن جمع باشد خداوند به واسطه آن فرد دیگران را هم ببخشد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد:در ساعات مشخص با خداوند نجوا می‌کنند این نجوایش به آسمان می‌رود و لطف خداوند شمامل حالش می‌شود امسال هم مانند سال قبل یک بلیه داریم. باید توجه کنند عاشقانه و خالصانه از خداوند بخواهند این بلا را مرتفع کند و از جمله عالم رخت بربندد. به تضرع و خضوع و خشوع توجه کنیم. سعی کند ارتباطش را برقرار کند و هیچگاه قطع نکند اماغفلت نکردن از خدا یعنی چه یعنی شب نوزدهم و بیست و یکم بخوابد؛ اما حلال خدا را درست انجام دهد حرام خدا را درست انجام دهد. نوع نگاهش به مردم درست باشد ولو اینکه این چند شب را احیا نگرفته باشد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان کارشناس مذهبی شب های قدر بیست و سوم بیست و یکم شب بیست بهره مند شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

کد خبر 6088407 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی